Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kontrollü Sosyal HAYAT 😷

Pazar yerinden toplu taşımaya, AVM’den iş yerine, sınıftan sokağa, amacı birlikte olduğumuz tüm alanlarda Koronavirüs riskini hepimiz için azalmaktır. Bir koşulu var: Maske + Mesafe + Hijyen 🙏

Profil Onayı Aktif Edildi! 😇

💁🏻‍♂️ Saygınlığını ve Güvenilirliğini arttırmak adına Doğrulanmış Profil ve Telefon Onaylı ☑️ hesabın ile ayrıcalığını sergile 🥰

Kurallarımızı Biliyor musun? 🤔

Keyifli vakit geçirmeniz ve düzenin bozulmaması için lütfen kurallara riayet edelim. 💛 Yapacağınız güzel paylaşımlarla katılımınız bizi onurlandıracaktır... 😍

Japon Mutfağının Ünlü Yemekleri

Darkifer

Yepp Üye
Katılım
23 May 2021
Mesajlar
34
Cinsiyet
Erkek

Saygınlık:


Bir ülkenin yemek kültürü, o ülkenin sadece lezzet tercihini değil; ulusal karakterini ve hayat biçimini de gösterir. Japon mutfağı da bu anlamda oldukça zengin ve dünyada dikkat çeken yemeklere sahiptir. Japon mutfağı yemeklerinin merkezinde, deniz canlıları yer alır. Bunun yanı sıra, yemek süsleme sanatı da oldukça gelişmiştir. Yani yemeklerin lezzeti kadar, sunum şekli de önemlidir.

Bu harika lezzetleri, ilk fırsatta ya buralarda ya da Japonya'da mutlaka denemelisiniz!​

____________

1- Sushi

Japon mutfağı denince insanların aklına gelen ilk yemek, elbette ki suşidir. Suşi sirkesi ile hazırlanan bu lezzetli suşi pilavı yemeklerinin birçok çeşidi vardır: İnarizuşi, Makizuşi, Çiraşizuşi... Üstelik bu lezzetli Japon mutfağı yemeği, ülkemizde de çok sık tercih edildiği için keyifle tüketebileceğiniz birçok adres bulabilirsiniz. Bu nedenle eğer çiğ balık imajı nedeniyle hala suşiyi denemediyseniz, bunun aslında çiğ balık olmadığını suşi sirkesi ile yapılan suşi pilavı yemeği olduğunu hatırlatır

Japon mutfağı denince insanların aklına gelen ilk yemek, elbette ki sushidir. Sushi sirkesi ile hazırlanan bu lezzetli sushi pilavı yemeklerinin birçok çeşidi vardır: İnarizuşi, Makizuşi, Çiraşizuşi... Üstelik bu lezzetli Japon mutfağı yemeği, ülkemizde de çok sık tercih edildiği için keyifle tüketebileceğiniz birçok adres bulabilirsiniz. Bu nedenle eğer "çiğ balık" imajı nedeniyle hala sushiyi denemediyseniz, bunun aslında çiğ balık olmadığını suşi sirkesi ile yapılan sushi pilavı yemeği olduğunu hatırlatır.​

2-Tempura​


1573730748.jpg

Tempura, Japon mutfağının en meşhur ve en lezzetli yemeklerinden biridir. Ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızartılması ile hazırlanan tempura, tarifinden de anlaşılacağı üzerine bizim damak tadımıza da son derece uygun bir yiyecektir. Tempura ile ilgili 16’ncı yüzyılda Portekizliler tarafından Japonya'ya getirildiği bilgisi olsa da, bugün tüm dünyada bir Japon yemeği olarak kabul edilmekte ve tanınmaktadır.​

_____________

3 – Onigiri

1573730499.jpg

Japon mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan onigiri, kurutulmuş yosun ile kaplı suşi pilavından yapılır ve ortasında Japon eriği, karides, tavuk, somon vb. bulunur. Üstelik bu muhteşem lezzeti tatmak için ille de Japonya'ya gitmenize gerek yok. Basit bir tarifi olduğu için dilerseniz siz de bu lezzetli Japon yemeğini, ilk kez kendi ellerinizle hazırlayarak deneyebilirsiniz.​

_____________

4 – Ramen​

1573730688.jpg

Çin kökenli bir lezzet olan ramen, aslında çorba içinde sunulan eriştedir. Japon mutfağının meşhur lezzetlerindendir ve genelde çorbası et suyu ile yapılır. Ayrıca dilimlenmiş et, kurutulmuş yosun, yeşil soğan ve mısır gibi üst malzemeler ile servis edilir. Bu muhteşem tat, Japonya'da her yörede de ayrı özelliklere sahiptir.​

_____________

5 – Sashimi​

1573730600.jpg
Çiğ balık olarak tarif edebileceğimiz sashimi, Japonya’nın başlıca yemeklerinden biri. İnce dilimler halinde kesilen balık etini soya sosu ve çok ince dilimlenmiş wasabi ile servis ediyorlar. Burada önemli olan nokta ise balığın çok taze olması gerektiği.
_____________

6 – Gyoza​

sad.jpg
Muhtemelen Japonya’da bizim damak zevkimize en yakın yemek gyoza olsa gerek. Zira kendisi bizim mantımıza oldukça benziyor. İçerisinde bol sarımsağın, çeşitli sebzelerin ve et karışımının olduğu hamurun ızgarada kızartılması ile yapılıyor. Gyoza da Çin mutfağından gelmiş bir yemek bu arada.
_____________

7 – Kobe Bifteği​

kobebeef_steak1.jpg
Kabul ediyoruz, Kobe bifteği oldukça pahalı bir alternatif ancak Japonya’da bir hayli ünlü. Japonya büyük baş hayvancılık için elverişli bir yapıya sahip olmadığından kırmızı etin kalitesini arttırmak için sürekli çalışmalar yapılmış ve nihayetinde 1943 yılında Kobe bifteği marka olarak tescillenerek Japon mutfağına girmiş.

Japon kültürü ile yemek kültürünü ayrı tutmamak gerekiyor. Zira herhangi bir Japonya şehrine gittiğinizde görecekseniz ki özellikle sokak lezzetleri dediğimiz olgunun farklı bir anlamı var orada. Yöresel yemekleri, sokak lezzetleri derken Japonya aslında dünyaca ünlü bir mutfağa ev sahipliği yapıyor diyebiliriz.

Hepsini denemenizi tavsiye ederim.:love: (kobe eti zor olsada :D)
 

dvrzener

Yepp Üye
Katılım
15 Şub 2021
Mesajlar
14
Cinsiyet
Erkek

Saygınlık:

Bu japonların ağız kokusuna karşı yedi önlem denen kriterler hakkında kesinlikle bilgilendirilmesi gerekiyor. Zira herkesin bildiği üzere internette yemek yeme videoları ile meşhurlaşan japonya halkının bir iki videosunda sağlam sağlam soğan ısırdığını gördüm. Kim bilir o hareketten sonra ağızdan yayılan koku kaç kişinin burnunu sızlatmıştır.
 

Alhambra

Yepp Üye
Katılım
11 Nis 2021
Mesajlar
949
Cinsiyet
Bayan

Saygınlık:

Bu japonların ağız kokusuna karşı yedi önlem denen kriterler hakkında kesinlikle bilgilendirilmesi gerekiyor. Zira herkesin bildiği üzere internette yemek yeme videoları ile meşhurlaşan japonya halkının bir iki videosunda sağlam sağlam soğan ısırdığını gördüm. Kim bilir o hareketten sonra ağızdan yayılan koku kaç kişinin burnunu sızlatmıştır.
Ay hiç bu açıdan bakmamıştım. Çok haklı bir düşünce o_O
 
Lütfen Dikkat !
Tüm mesajların Yepp Mod 'lar tarafından özenle kontrol edildiğini unutmayın 🥰